class="single single-post postid-26 single-format-standard">
  • 20jul
    Categories: Avontuurlijke Reageren uitgeschakeld

    Gevaren tijdens een avontuurlijke vakantie

    Avontuurlijke vakanties kunnen een geweldige ervaring zijn. Maar er gebeuren ook wel eens ongelukken tijdens een avontuurlijke vakantie. Wij hebben de meest veelvoorkomende voor u op een rijtje gezet.

    Verkeersongelukken
    De verkeersregels verschillen per land niet zo heel erg veel. Maar we moeten vaak wel erg wennen aan de manier waarop er in sommige landen wordt gereden. Ik weet nog toen ik voor het eerst in Parijs was, en hoe ik me verbaasde over de agressieve rijstijl van de inwoners. Ik was blij dat ik niet zelf hoefde te rijden! Houdt er rekening mee dat het verkeer in andere landen zeer onberekenbaar kan zijn en zorg dat u goed uitgerust de weg op gaat. Als u niet over een navigatiesysteem beschikt, zoek dan van te voren uit hoe u moet rijden. Zorg dat kinderen in de auto ten allen tijden de veiligheidsriem omdoen.

    Ongelukken met kinderen
    Met name kinderen zijn vaak het slachtoffer van ongelukken tijdens een avontuurlijke vakantie. Vaak komt dit doordat de ouders zijn afgeleid of niet goed op hun kinderen letten. Als er water in de buurt is, maak dan afspraken met medereizigers wie wanneer de kinderen in de gaten houdt. De kansen dat er iets gebeurd zijn veel kleiner als er altijd iemand is die de boel in de gaten houdt. Laat kinderen een polsbandje dragen met daarop uw telefoonnummer. Mocht u ze dan toch onverhoopt kwijtraken, dan kunnen degenen die uw kinderen vinden u altijd bereiken.

    Medische problemen
    Niets is vervelender dan wanneer u tijdens uw vakantie iets oploopt. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over medische voorzieningen in het buitenland. Maar het is ook een feit dat veel reizigers onvoldoende op de hoogte zijn van de gezondheidsrisico’s die ze lopen op hun vakantiebestemming.

    Een goede voorbereiding is het halve werk, dus laat u vooraf goed informeren met betrekking tot inentingen en dergelijke. Hiervoor kunt u terecht bij de GGD of uw reisbureau. Ook op internet is vaak nuttige informatie te vinden. Schrijf ook alle noodnummers van uw vakantiebestemming op en stop deze tussen uw paspoort. Zo weet u zeker dat u het ten alle tijden bij u heeft. Denk aan telefoonnummers van hulpdiensten, politie, ziekenhuis, apotheek, enzovoorts. Het klinkt wellicht overdreven maar u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen!

    Voedselvergiftiging
    Het komt regelmatig voor dat mensen ziek worden van het eten op hun vakantiebestemming. Vaak komt dat doordat het eten anders is dan dat we gewend zijn, of doordat het op een andere manier bereidt wordt. Ons lichaam is aan gewenning onderhevig en kan soms hevig protesteren als we iets eten dat anders is dan wat we normaal gesproken binnenkrijgen. Let daarom goed op wat u eet en zorg dat u altijd wat maagtabletjes bij de hand heeft.

    Een goede voorbereiding is het halve werk
    Wie zich goed voorbereid op een avontuurlijke vakantie, loopt al heel wat minder risico dat hem of haar iets zal overkomen. Sluit een reisverzekering af. Informeer ook bij uw reisgenoten of zij hieraan hebben gedacht. Gaat u naar een land waar u de taal niet spreekt, neem dan een woordenboekje mee zodat u zich verstaanbaar kunt maken. Niets is zo vervelend als aan de politie uit moeten leggen dat u beroofd bent, terwijl ze geen woord verstaan van wat u zegt. Er zijn overigens ook handige applicaties te downloaden voor uw smartphone, met daarin de meest gebruikte woorden en zinnen in de taal van uw keuze.

Comments are closed.