class="single single-post postid-34 single-format-standard">
 • 23jul
  Categories: Avontuurlijke Reageren uitgeschakeld

  Een avontuurlijke vakantie biedt u de mogelijkheid om uw grenzen te verleggen. Om dingen te doen die u normaal gesproken nooit zou doen, of dingen waar u simpelweg nooit de kans voor heeft gekregen.

  De lol van een avontuurlijke vakantie zit hem ook in het zien van plaatsen waar u nog nooit bent geweest. Plaatsen met een heel andere cultuur dan dat u gewend bent. Andere mensen, andere gewoontes, andere levensstijlen en overtuigingen. Het ontdekken van andere plaatsen maakt u een wereldwijs mens – de kans is groot dat het uw kijk op het leven veranderd.

  Voor sommige mensen is kamperen in de ongerepte natuur al een hele prestatie. Anderen zijn altijd op zoek naar meer avontuur. Een tocht per kameel door de woestijn, een jeepsafari in Afrika, een boottocht door het Amazonegebied, een trektocht door het mysterieuze Machu Pichu in Peru, backpacken door Australië, de ongerepte ijsvlaktes van Alaska betreden, de verborgen tempels van China ontdekken. Of wellicht zoekt u het wat dichterbij, met bijvoorbeeld een survivaltocht door de Belgische Ardennen of Wadlopen bij de Waddeneilanden. Alles is mogelijk, het is maar net wat u het meeste aantrekt. Sommigen halen de meeste voldoening uit interactie met andere mensen. U ontdekt de verschillen, maar ook de overeenkomsten.

  Strandvakantie of avontuurlijke vakantie

  Een vakantie waar je twee weken lang alleen maar op het strand ligt, is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen willen ook het land verkennen, lekker cultuur snuiven of actief bezig zijn.

  Een all-inclusive strandvakantie is natuurlijk heerlijk als u even bij wilt komen. U boekt een reis naar een ver, zonnig land en alles wordt voor u geregeld. U hoeft zich dus nergens druk om te maken. U kunt lekker onderuit zakken op uw ligstoel in de schaduw van een palmboom, terwijl u geniet van een cocktail. Uw hotel, eten en drinken en eventuele excursies zijn meestal bij de prijs inbegrepen. Dat is erg fijn, zeker als u niet voor onverwachte uitgaven wilt komen te staan. U weet van tevoren wat u kwijt bent aan uw vakantie.

  Er zitten echter ook nadelen aan een dergelijke vakantie. Persoonlijk vindt ik het juist leuk om op vakantie lekker zelf mijn weg te zoeken, en bijvoorbeeld op zoek te gaan naar leuke restaurantjes om lekker te gaan eten. Of contact te leggen met de lokale bevolking van mijn vakantiebestemming. Zo komt men nog eens op plaatsen waarvan u anders nooit geweten had! Ook vindt ik het geen prettig idee om verbonden te zijn aan een vast hotel. Wat als het toch niet bevalt, of u halverwege uw verblijf besluit dat u eigenlijk liever ergens anders heen wilt? Met een all-inclusive strandvakantie is er weinig ruimte voor spontane acties. En dat is nu precies wat een avontuurlijke vakantie zo aantrekkelijk maakt!

Comments are closed.